Manfred WergerNaam: Manfred Werger

Functie binnen de bands: bassist

Favoriete NoShoes : Dat heb ik nog niet echt. Ik vind de keuze van nummers en de sets smaakvol en menig muziekliefhebber komt aan zijn trekken.

Idolen: Steve Lukather (een combinatie van vakmanschap én humor) en Warren Haynes (de strot en de gitaar, de songs en de vertolking)

Favoriete band(s): Da's een lastige. Ik houd heel erg van melodieuze rockmuziek uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw: Thin Lizzy en UFO, zijn mijn' old-time / all-time favourites'. 

Verder ben ik verslingerd aan de coole, 'modal ' jazz van Miles Davis, Coltrane, Wayne Shorter, Cannonball Adderly, Chet Baker en vele huidige jazz giganten: Benjamin Herman, Rik Mol, Jan van Duikeren, Jesse van Ruller, Michiel Borstlap, Eric Vloeimans, Christian Scott, Craig Taborn, Bobo Stenson, Ibrahim Maalouf en vele anderen; allemaal muzikanten met een ongelooflijk gevoel voor muziek en een invulling die geen enkele restrictie kent in akkoorden, thema's, ritmes en frasering.

Ik ben ook dol op gitaargeweld en enkele helden sieren regelmatig de
woonkamer: Andy Timmons, Greg Howe, Michael Landau, Steve Lukather, Pat Travers en Steve Morse en vanuit al die gitaristische uitspattingen is de link naar felle rock een kleine stap.

Ik kick verder op melodieuze rock en Southern rock met goede zang, een sterke ondergrond en gaaf gitaarwerk (en daar puilt mijn cd-kast van uit!). Van de 'modernere' bands is Gov't Mule mijn favoriete gezelschap (deze band speelt een modernere variant op de Southern rockbands van de latere zeventiger jaren).

Favoriete bassisten:Dat zijn toch de meer begeleidende bassisten uit de muziekgeschiedenis: Voor de huidige muziekscene in Nederland? 
Jeroen Vierdag is een bassist die alles kan laten swingen. Michel van Schie, Rogier van Vliet (The Jazz Beatlezz), Glenn Gaddum jr., Ernst Glerum en Serge Bredewold zijn ook krakers! Ivo Severijns is een gave speler voor een rock-omgeving. Ik vind het baswerk van Todd Smallie (The Derek Trucks Band), Oteil Burbridge (The Allman Brothers), George Hawkins jr.(Fleetwood Mac, Bill Champlin en heel veel artiesten in het Westcoast-genre) en Mars Crowling (Pat Travers) erg mooi. Begeleiden en toch variëren, da's wel heel erg knap! Verder is James Jamerson een voorbeeld en studiemateriaal voor elke bassist, beginnend of professioneel.

Beste nummer allertijden: Op dit moment: "Water into wine" van Cold Chisel.
Een prachtnummer van de topschijf "Last wave of summer"! Met zang van de stoere Jimmy Barnes. Wereldband overigens!
Favoriete Nederlandstalige song: "Alle 1000 redenen", Van Dik Hout,  gaaf nummer!

Hobby's: Muziek maken en beluisteren. Ik recenseer schijfjes voor een aantal media. Ik kook graag en lees graag (vakbladen en muziekbladen) en ik zit in nogal wat organisaties.

Favoriete kleur: Oranje

Favoriete auto's: Saab 900 Mark I, Volvo XC70, maar onze huidige, oude Citroën C5 Break voldoet prima hoor.

De muzikale carrière van Manfred:
Jarenlang heb ik bas gespeeld in bands van het betere bruiloften-, partijen- en personeelsfeestengenre met het accent op de Top 40 en een knipoogje naar de dance classics van weleer.

In de jaren '90 speelde ik in The Sonics, een band met de keuze voor de wilde, eind jaren '50 rock 'n roll. Een tijd lang heb ik niet gespeeld en enkel ingevallen in bandjes, die een bassist moesten missen. Highlight, een populaire coverband met veel hitparadewerk, zorgde ervoor dat ik weer ging bassen. Na 8 jaren en ongeveer vijftig optredens per jaar kwam hier een einde aan.

Na een pauze van drie jaar ben ik weer gaan bassen bij DEVRN, een coverband met veel jaren '70 werk. Tevens speel ik bij Just7, een band met veel modern Top 40 werk en NoShoes is de band met een repertoirekeuze die vrij populair is. Leuk om dit te doen! In 2014 ben ik gestopt bij DEVRN en bij Just & Wel eens wat druk, niet altijd gemakkelijk, maar het is heel gaaf om met veel mensen muziek te maken!

Gear:
Veel oud spul: Een Hartke HA33500 en een 4 x10 Transporter, een SWR 750 en een Bigfoot 2 x12 bezorgen me veel lawaai.Het werkt allemaal nog steeds.

Voor de bassen heb ik wat variatie. Ik speel heel graag op mijn Bebop 5, de eerste vijfsnarige De Gier Bebop in de wereld. Verder vind ik de Sandberg California TM 5 erg prettig spelen, absoluut een aanrader! Ook de Fenders Jazz Deluxe 5 (met wat upgrades in elementen en voorversterker) doen het goed. De Musicman Classic Stingray 5 is mijn nieuwe killerbas!